fo-kreativ

                                                                             
folap-kep-12 


Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)

Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)


“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie),


Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid.” (Benjamin Elijah Mays)


A fejlődéshez az embernek újra kell alkotnia önmagát, és nem alkothatja újra önmagát szenvedés nélkül. Mert ő a márvány és a szobrász egyaránt.”  (Alexis Carrel)

 

Az emberek többsége sajnos még ma is vagy a múltból eredő fájdalmain rágódik vagy a jövő valójában még be sem látható képei miatt aggodalmaskodik. Egyszerűen képtelenek a jelenben lenni, pedig a MOST hatalma óriási, ahogyan azt Eckhard Tolle is olyan jól leírta. Az egyes kreatív tevékenységek nemcsak hogy a jelenben segítenek megmaradni, de ahhoz is hasznosak, hogy egyre szorosabb kapcsolatot tudjunk kialakítani a felső énünkkel. Alkotás közben folyamatosan nyitva állhat ez a csatorna, ami nem csupán az adott tevékenységhez biztosíthat ötleteket, de akár más, bennünket épp foglalkoztató kérdésekre is választ kaphatunk közben. Az esztétikus, hasznos, örömet szerző fizikai tárgyak létrehozásán túl a kreativitás megélésének számos pozitív hatása van az életminőségünkre. Csökkenti a stresszt, a szorongást és a hangulatingadozást, emellett fejleszti a problémamegoldó-készséget, az alkotó folyamat révén pedig sokat lehet tanulni és tudatosabbá válni a saját érzékelésünk területén is.
Sok ismerősömtől hallottam már azt a megjegyzést, hogy de hát nekem nincsenek ilyen képességeim, én nem tudok rajzolni, én nem tudok sütni, stb. Ez mind-mind csak kifogás! Ezek a képességek igenis fejleszthetők, különben sem kell elsőre tökéletesnek lennei semminek. Legyen az sütés-főzés, kötés-horgolás, varrás, dekorációk készítése, dekupázs, írás, festés, rajzolás, bármi,  csak bátran kezdj hozzá! Meg tudod csinálni!
Kreatív tortáim

Dekupázsolt tárgyaim

Kézimunkáim, egyéb dekortárgyak

Virágkötészeti alkotásaim

Balkonkertészetem


Vissza