“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie),

“Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid.” (Benjamin Elijah Mays)

“A fejlődéshez az embernek újra kell alkotnia önmagát, és nem alkothatja újra önmagát szenvedés nélkül. Mert ő a márvány és a szobrász egyaránt.”
(Alexis Carrel)

 

Amikor még kicsik voltam a gyermekeim, a születésnapjuk alkalmából szívesen készítettem nekik valami egyedi, személyesen nekik szóló tortát, autót, kamiont, mézeskalács házikót. Így utólag elnézve őket, ezek még elég gyengén sikerült alkotások voltak, bár a céljukat elérték: örömet szereztek az ünnepelteknek. Újabban elkezdtem a rokonság többi tagjának is készíteni ilyen finomságokat, eleddig kellő sikerrel. Közben egyre nagyobb gyakorlatot szerzek, és rájöttem, hogy ez is jó módszer arra, hogy munka közben egyre közelebbi kapcsolatba kerüljek a felső énemmel, akitől időnként egészen jó ötleteket kapok. Nem tanultam senkitől, kizárólag a saját fantáziám, próbálkozásaim vittek előre, ezért ajánlom mindenkinek, hogy bátran vágjon bele, kis gyakorlással biztosan menni fog. Ha munka közben kellően el tudunk csendesülni, mélyülni, - csakúgy, mint az élet bármely más területén, - akkor jönni fog az ihlet és a megoldás az esetleges problémákra. Kedvcsinálónak álljon itt néhány kép a legutóbb készült tortáimról.

     

 

    

      

        

      

 

     

    

       

     

     

       

    

       

   

   

   

         

      

   

            

 

     

 

Vissza