Tudatos életmód: testi és lelki egészségünk

Az előzőekben láthattuk, hogy egy bizonyos elitréteg milyen ádáz harcot vív azért, hogy a földi embereket kellő tudatlanságban és kiszolgáltatottságban tarthassa. Azt gondolhatnánk, hogy ekkora erővel szemben tehetetlenek vagyunk, ám ez helytelen szemléletmód. Hiszen teremtésünkkor a Teremtő bennünket is felruházott ugyanolyan képességekkel, még ha ezt időközben el is felejtettük használni. Ám a képességek itt rejlenek bennünk, és csak arra várnak, hogy ismét megtanuljuk kiaknázni őket. Hamarosan megnézzük azt is, hogy pusztán a gondolatunk helyes használatával mi mindenre lehetünk képesek, de mindenekelőtt nézzük meg azt, hogy mit tehetünk az egészségünk megőrzéséért, vagy ha már kissé megingott, annak helyreállításáért.

·         Bioritmusunkat hozzuk összhangba a teremtéssel!

A Nap, a Hold és a naprendszerünk bolygói egy egymással összefüggő energiarendszert alkot. A Föld egy óriási mágnes, amely a saját tengelye körül forogva mágneses mezőt hoz létre, és ennek fontos behatása van a földi életünkre, hiszen a tudatalattink szintjén mindannyinkat befolyásol.  Léteznek kozmikus ciklusok, nappulzusok, elektromos jelek, elektromágneses szelek. Az egykori aranykorban az emberiség tudatában volt ezeknek a jelenségeknek, s azok kihatásainak, így rendkívüli figyelmet is szenteltek ezeknek. Minden tevékenységüket hozzáigazították ezekhez a ciklusokhoz, így pontosan tudták, hogy mikor van ideje az egyes magvak vetésének, az aratásuknak, a szüreteléseknek, vagy hogy az év melyik időszakában, a nap melyik szakaszában lehet begyűjteni az egyes gyógynövényeket ahhoz, hogy a leginkább kiváltsák gyógyító hatásukat. Tudták mikor van a legoptimálisabb ideje a különböző hétköznapi dolgaik elvégzésének, a gyermeknemzésnek, vagy hogy bizonyos időszakokban mi az, amit semmiképpen nem szabad elvégezni, mert az energiarendszer épp akkor nem alkalmas hozzá. Thor Heyerdahl híres felfedező, amikor elhatározta, hogy ugyanolyan nádhajókat épít, mint az egykori mezopotámiai, egyiptomi, vagy indus-völgyi civilizációk régen, néhányszor kudarcot vallott a hajók készítésével, ugyanis azok többször is átáztak és süllyedésnek indultak. Majd később egy bennszülöttől tanulta meg, hogy azt a bizonyos fajta nádat csakis augusztus 2-3. hetében lehet levágni, és azt is csak a hajnali órákban, mert ha ettől bármennyire is eltérő időpontot választ, az a nád használhatatlanná válik. Mivel azoknak az embereknek az életük függött ettől a tudástól, így az apák mindig továbbadták a tudásukat fiaiknak. A ma embere számára azonban jelentéktelennek tűnővé váltak ezek az ismeretek, így nagyrészt el is vesztek, pedig az energiarendszer továbbra is ugyanúgy hat ránk. Sajnos a modern lét teljesen felborította a bioritmusunkat. Télen ugyanannyit dolgozunk és alszunk, mint nyáron, holott nem véletlenül rövidebbek a téli nappalok. Ami még rosszabb, sokak kénytelenek éjszakánként, vagy éppen felváltva éjjel és nappal dolgozni. Ez rendkívül rombolóan hat a szervezetünkre, csakúgy, mint a gyakori utazás, főként, ha távoli országokba szólít a dolgunk, hiszen az időzónákra történő átállás sem egészséges. Igyekeznünk kell a lehető legjobban visszaállni a természet által diktált ritmusra, így ennek megfelelő munkát keresni, és tevékenységeinket a lehető legjobban ehhez igazítani.

 

·         Figyeljünk rá, hogy mit eszünk és iszunk!

A mezőgazdaság manapság eszméletlen mennyiségű rovarirtó szert és műtrágyát használ azért, hogy a boltok polcairól minél nagyobbra felfújtatott és minél mutatósabb zöldségek és gyümölcsök mosolyogjanak ránk, amelyek a vetéstől számított lehető legrövidebb időn belül válnak „éretté”. Sajnos a jó kinézet gyakran teljes ízetlenséget, és nullaszintű vitamintartalmat takar, arról nem is beszélve, hogy helyette azonban tele vannak méreggel. Így fogyasztásuk sokkal inkább rombolja a szervezetünket, mintsem építi azt. A megoldás pedig adott, hiszen biogazdálkodásokban használják már ezeket a módszereket. Nem kell mást tenni, mint a műtrágya helyett valódi trágyát, illetve komposztot használni, illetve a kártevők ellen pedig szintén a természet erejét kell bevetni. Hiszen a kártevőket el lehet pusztítani a holdciklus bizonyos fázisaiban leszedett bizonyos növényekkel is, vagy ha az ágyásokba ültetjük őket, mint pl. a büdöskét (bársonyvirágot), amely megvédi a zöldségágyásokat a férgektől. Valójában az összes növény jó valamire, a Teremtő semmit nem alkotott meg fölöslegesen. Persze két tényezőt itt is figyelembe kell venni: az asztrális időszakot, amelyikben leszedik, ültetik és a személyt, aki leszedi vagy ülteti azokat. Itt is igaz ugyanis, hogy bizonyos időszakoknak maximális gyógyító hatásuk van, és nagyon fontos a leszedő lelki állapota is, mert ő az, aki először ráteszi a kezét, átveszi az energiáját vagy módosítja azt.

Ha már az egészséges étkezésnél tartunk, elkerülhetetlen, hogy a vegetarianizmusról szó ne essék, hiszen napjainkban ez állandó vita tárgyát képezi. A téma támogatói szerint mérgeket tartalmaz a hús, míg a húsevők azzal érvelnek, hogy nem véletlenül születünk a hús rágására alkalmas őrlő fogazattal. Nos, valójában mindenkinek igaza van, de nem árt figyelembe vennünk néhány más tényezőt is e vita kapcsán. A hús – mint élő szövet – tartalmazza az állat genetikai rezgéseit, megéléseit. Régen az állatok szabadon éltek, kedvükre jöttek-mentek, kiegyensúlyozottak és boldogok voltak. Ennélfogva a rezgésük is pozitív volt. Az emberek pedig, amikor levadászták őket, beszéltek hozzájuk, egy szertartás keretében engesztelést kértek az állat szellemétől, és megköszönték nekik az áldozatukat. Ily módon teljesen megtisztították annak húsát a halálfélelem okozta negatív rezgésektől, a hús pedig nem vált mérgezővé. Nem elvetendő, ha az ember állatok húsával táplálkozik, de csak abban az esetben, ha az állatot a fogyasztója saját maga öli meg, és ha ez valóban szigorúan csak az éhsége csillapítására szolgál, mert csak ebben az esetben tud egyenesen hozzákapcsolódni az állat lelkéhez és feloldást gyakorolni. A mai tömeges, nagyüzemi állattartás azonban óriási károkat okoz az állatokban, fogyasztásukkal pedig bennünk is. Csak el kell képzelni, mennyire szenvednénk mi magunk is, ha a testünk méreténél alig nagyobb helyre bezárva kellene leélni az életünket úgy, hogy közben nem látunk napot, mindig ugyanazzal a természetellenes étellel tömnek bennünket, s időnként még jól meg is kínoznak. Aztán ha kellően meghíztunk, lábunknál fogva felakasztanak egy kampóra, s a futószalag éles pengék közé repít bennünket… De nem folytatom, a lényeg, hogy szegény állatoknak borzalmas megélésük van a haláluk pillanatában, ami mérhetetlen negatív energiát kódol a húsukba, s ezáltal az valóban mérgezővé válik. Ám a Föld rezgése jelenleg emelkedik, így a mi rezgésünk is fokozatos változásban van, ami az étkezésünk módosulását is hamarosan eredményezni fogja. Ahogy nő a testünk rezgése, egyre kevésbé bírjuk elfogyasztani az állati eredetű ételeket. Először a hús és tojás kiküszöbölésével fogjuk kezdeni, majd a tejtermékeket és végül az előkészített ételeket is ki fogjuk iktatni az étrendünkből. Ezek az első lépések, amit már sok ember meg is tett. Egyes emberek nem flancolásból, vagy divatból teszik ezt, hanem a szervezetük már nem tudja elfogadni az alacsonyabb rezgésű ételeket. Enyhébb esetben egyszerűen csak nem kívánják ezeket, vagy émelyeg a gyomruk tőle, súlyosabb esetben pedig komolyabb tüneteket is kiválthat (allergia, hányás, hasmenés, mérgezéses tünetek). Az elkövetkezendő újabb aranykorszakban már nem fogjuk tudni megenni ezeket az ételeket, mert megbetegszünk tőle.

 

·         Kérjük a rezgésszintünk növelését!

Ha végképp sehogyan sem tudjuk megtermelni a saját táplálékunkat, és beszerezni sem tudjuk azt megbízható helyről, még ekkor is van egy megoldás arra, hogy megvédjük magunkat a bennük rejlő esetleges mérgező anyagoktól. Egyszerűen kérnünk kell a Teremtőtől/Mátrixtól, hogy olyan szintre növelje a rezgésünket, ami megvédi a szervezetünket a káros anyagoktól. Vagy egyszerűen kérjük azt, hogy ezek az anyagok távozzanak a szervezetünkből, anélkül, hogy felszívódnának, egyszerűen csak szaladjanak keresztül az emésztőrendszerünkön. Ily módon pl.: „köszönöm Teremtőm, hogy segítettél természetes úton teljes egészében eltávolítani az összes, szervezetemre káros anyagot, anélkül, hogy valamennyi is visszamaradt volna belőle.”

Ugyanígy, ha csak vizet iszunk, akkor is érdemes megkérni azt, hogy a víz megtisztuljon, gyógyító hatású legyen, hogy a bennük élő lények egészségesek, békések legyenek. Nem véletlen, hogy az őseink oly sokat imádkoztak annak idején a föld egészségéért, hogy minden mag, amit elvetettek termékeny, egészséges, tápláló legyen. Aki veteményezni szokott, bátran térjen vissza ezekhez az ősi módszerekhez, mert meglátja, hogy érdemes!

A rezgésszintünk megemeléséhez számos technika áll a rendelkezésünkre, ezeknek akár az Interneten, akár szakkönyvekben könnyen utána tudunk nézni. Különféle meditációs technikákkal, agykontrollal, reikivel, thai-chival, bizonyos ásványokkal, hang-, vagy aromaterápiákkal, mantrákkal vagy imákkal mind hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy megtanuljunk a lelkünkkel gondolkodni, s hogy magasabb rezgésszintre kerülhessünk.

 

·         Ne dohányozzunk, ne fogyasszunk alkoholt, drogot!

A cigarettázás káros, és nem csak a kátránytartalma, vagy a tüdőbe kerülő füst miatt. Ezeken túl ugyanis különösen a harmadik szemünkre hat, ami pedig a spirituális képességeink központi szerve. A cigarettába olyan anyagokat tesznek, amelyek az Igazság észrevevésének képességét gátolják. Ennél még intenzívebb rombolást végez az alkohol és a drog. Mindenképpen le kell szokni ezekről, illetve legjobb, ha soha ki sem próbáljuk.

 

·         Végezzünk rendszeres testmozgást!

Ezt a figyelmeztetést jól ismerjük, hiszen a csapból is ez folyik. Ám itt elsősorban nem a kalóriaégetés a lényeg. Sőt a versenyszerű sportolás a legtöbb esetben szintén veszélyeket hordoz magában, így inkább igyekezzünk megtalálni az arany-középutat. A fontos az, hogy rendszeres legyen a mozgás, ami legalább heti 2-3x1 órányi alkalmat jelent, és hogy a nyakunktól a bokánkig minden egyes izomkötegünk és ízületünk át legyen mozgatva, hogy az izmok ne tapadjanak le, a meridiánjainkban a chi áramlása ne blokkolódjon le.

 

·         Figyeljünk testünk jelzéseire!

Ha valami problémánk adódik az egészségünkkel, nem feltétlenül szükséges azonnal szakorvoshoz szaladni, néha az is elegendő, ha tudunk olvasni a saját testünkről. Ha ezt megtanuljuk, azt is könnyen elsajátíthatjuk, hogy mit kell tennünk a gyógyulásért. A nyugati diagnosztika ugyanis hajlamos sarkosan kettéválasztani a dolgokat: valami vagy jó vagy rossz, valamely szervünk vagy gyenge vagy erős. Hasonlóan szétválasztják a szakterületeket, egy orvos csak egy szervet vagy szervcsoportot vizsgál, az összes többit nem, és nem is látják az egyes szervek közötti összefüggéseket. Mindegyikük gyógyítja a saját területéhez tartozó szervet, ám a végén a beteg mégis meghal. Pedig mindent globálisan kellene kezelni, és egyszerre meglátni az emberben a gyengeséget és az erősséget, a jót és a rosszat is, csakúgy, mint a szervek működése közti kapcsolatokat. Mert ha kiemelünk egy negatív dolgot, pl. hogy gyenge a szívünk működése, akkor azzal épp azt kezdjük el erősíteni. Ha pedig pl. valakinek a lépével van valami baj, annak az emésztőrendszerével is lehetnek problémái, mivel bizonyos szervek egymásra hatnak. Ehelyett meg kellene vizsgálni, hogy milyen lehetőségeket rejt az adott jelenség. Hiszen az ember is egy hármas lény: test, elme és szellem. S mint ilyen, mind másak vagyunk, más képességekkel, más karmával és más lehetőségekkel. Épp ezért mindenkit egyenként kellene kezelnie az orvosoknak, nem pedig futószalagszerűen, tömeges gyógyszerezéssel, ahol még csak nem is érdekli őket a betegség oka, azonnal a tüneteket akarják megszüntetni. Pedig ezzel az okok még megmaradnak, és a gyógyszerek mellékhatásaival együtt még nagyobb baj keletkezhet a szervezetben, mint előtte volt. Épp az okokat kellene feltárni, és az energiarendszerünk felborult egyensúlyát helyreállítani. A testről olvasás művészetéről külön szakirodalmak foglalkoznak, érdemes hát utánuk olvasni egy kicsit. Főként a távol-keleti mesterek írásait érdemes tanulmányozni, bár ha jól belegondolunk, a magyar népi gyógyászat is sokat megőrzött ebből a tudásból. Minden egyes szervünk kapcsolódik bizonyos érzelmekhez, és ha ez az érzelem túllép egy bizonyos kereten, akkor a szerven megjelennek a betegség jelei. Ilyen pl. a máj-harag vagy a vese-félelem, akarat kapcsolódása. Vagyis ha valakiben túl sok harag gyűlik fel, annak a mája hamar veszélybe kerülhet (rosszmájúság!), a sok félelem, stressz hatására pedig a veséje, stb.

·         Viseljünk állandóan egy réz karkötőt!

A réz egy szent fém, amely jó irányban befolyásolja a növények fejlődését, terápiás hatása van a tüdőre és pozitívan befolyásolja az emberi DNS-t. Ennek a fémnek a viselése lehetővé teszi, hogy a teljes test az optimális rezgésszintre kerüljön, amelynek célja a szeretet-csakrának a kinyílása. Ennek a csakrának a kinyílásával egy időben a szervezet képessé válik bármilyen energetikai támadás elleni védekezésre. Fontos, hogy kerek, vagy ovális alakú legyen a réz karkötő, amit viselünk, és semmi esetre sem négyszögű. Még jobb, ha az egész szobánkat vagy legalább az ágyunkat körbe tudjuk keríteni egy rézdróttal. Figyeljünk arra, hogy a drótok végei egymáshoz érjenek, így védve leszünk. Semmi sem zavarhatja meg ezt a mezőt, főleg nem, ha abban a pillanatban, amikor a végeit összeérintjük, elküldjük a Teremtőhöz a védelem gondolatát.

·         Ne tartsunk haragot, tanuljunk meg megbocsátani!

A harag nem csak hogy rossz tanácsadó, de kifejezetten lejjebb nyomja a rezgésszintünket. Ezért fontos, hogy soha senkivel ne tartsunk haragot. Ha hirtelen úgy érezzük, hogy valaki megbántott bennünket, ne adjuk át magunkat az első érzelmi hullámnak, hanem kezdjük el kielemezni a saját érzéseinket. Mit is érzek pontosan? Miért érzem ezt? Valóban engem akart bántani az az illető, vagy csak egyszerűen ő is fél valamitől, és csak így tudta magát kifejezni? Nem lehet, hogy az ő támadása pusztán egy segélykiáltás? Ha ezt lépésről lépésre végigvezetjük, hamarosan rájövünk arra, hogy nincs is miért haragudnunk. Ugyanígy fordítva is igaz: ha mi bántunk meg valakit és bocsánatot akarunk kérni, az kevés, ha csak kimondjuk a szót, valóban komolyan is kell gondolnunk azt. Elengedni csak tiszta, teljes szeretettel, elfogadással, sérelem és harag nélkül, teljes megbocsájtással lehetséges. Ez is csak akkor következhet be, ha a haragot és a sérelmeket szintén sikerül feltérképeznünk. Érdemes próbálkoznunk ezekkel, mert ha sikerül, akkor még feljebb léphetünk (hitben, művészetben, spiritualitásban); de ha nem, akkor pedig maradnak a negatív rezgések: csalódás, hazugságok, függőségek, elszakadás a való világtól. Itt is rendelkezésünkre áll pár módszer, ami jól működik, elengedés és oldás ügyekben. Ilyenek pl. a kineziológia, családállítás, karmikus utaztatás, regressziós hipnózis, transzlégzés, stb.

 

Vissza