Földönkivűliek - földi műalkotásokon III.

  

 Az itt látható dombormű Egyiptomban, az Abüdoszi templom egyik falának felső szegletében található. Helikoptert és egyéb légi, illetve űrjárműveket ábrázoltak rajta. Vajon honnan lehetett tudomásuk ilyen technológiákról Kr. e. jó 5000 évvel?

 

Szintén egy misztikus sziklafestmény Üzbegisztánban, Navai közelében. Legalább 3000 éves alkotás. Vajon mit ábrázol az a sugarakat kibocsátó objektum ?

  

 Ősi sziklafestmény Ausztráliából, a Kimberly-ben található Regent River völgyből. A baloldalon álló figura mintha antennával felszerelt szkafandert viselne. Mindenesetre egyik figura sem úgy fest, mint egy ausztrál bennszülött. Sokkal inkább európaiak. Vagy földönkívüliek…?

  

  A neolitikus Japánban ilyen kis agyag korongokat, szobrocskákat készítettek, s ezeken űrruhás embereket  is ábrázoltak. Az ezen Dogu-nak nevezett kis tárgyak készítését kb. Kr. e. 4000-re datálják. Az archeológusok szerint egy-egy ember életét mesélik el ezek a kis ábrák. Ez a bizonyos illető csak nem egy ufoval találkozott?

  

 Ezt a kis „repülőgépmodellt” 1898-ban találták Egyiptomban, egy szakkarai síremlékben. Kb. Kr.e. 200-ból származik, s a Kairói Nemzeti Múzeumben látható.

 

  

 Az itt látható leleteket kezdetben arany rovaroknak titulálták, de néhány kutatónak felkeltette az érdeklődését, hogy hogyan lehet egy rovarnak delta szárnya és stabilizátora. Peter Belting más szemszögből közelítette meg a problémát: megépítette a pontos, arányos másukat a (szemmel is láthatóan repülő) modelleknek, kiegészítette propellerekkel, motorral – és valóban repültek!

  

 

 

 Ez a „Jézus születése” című illusztráció egy 12. századbeli görög kéziratból, az „Evangélisták könyvéből” való. A középen lebegő objektumban néhány alak látható, miközben az egy fénysugarat bocsát az újszülött Jézusra.

  

 Ez egy fára készített festmény Belgiumban, a Conti Dotremond-i vár közelében. A képen Mózes látható, a háttérben az égbolton pedig néhány, nem éppen szokványosnak mondható objektum.

 A fenti rajzzal egy 1697. november 4-én, Németországban tapasztalt UFO jelenséget örökítettek meg. Az objektumokat úgy írták le, mint „fénylő, tündöklő kerekeket”.

 

 A fenti festmény a 15. századból származik. A művész sajnos nem ismert, mindenesetre érdekes objektumot vagy jelenséget próbált megörökíteni.

 

 Ezt a Madonna-képet Matthias Grünewald (1475-1528) festette 1518-ban. A kép bal felső sarkában érdekes, nem mindennapi égi jelenség látható.

Vissza