Földönkívüliek – földi műalkotásokon II.

 

   

Ez a sziklarajz Franciaországból származik, a Pech Merle barlangból, Le Cabrerets közelében, Krisztus előtt 17.000-15.000-ből. A repülő objektum alatt álló alaknak mintha farka és csápjai lennének.

 

 

Ez a festmény egy kétlábú, rovarszerű lényt ábrázol. Egy egyiptomi síremléken található, Mastabasban.

 

 Ez egy sziklafestmény (kb. Kr. e. 2000-ből), amit Ferganaban, Üzbegisztánban találtak. A földön két szkafanderes figura, az égen meg két nap és egy éppen felszálló csészealj!

 

A fenti fotón néhány Irakban talált hüllőszerű entitás szobrocskája látható, melyek a British Museum tulajdonát képezik. Kr. e. 5000-4500 körül készülhettek.

  

A fenti ábrázolás egy 10. századi szanszkrit szöveg tibeti fordításából a "Prajnaparamita Sutra"-ból származik, s mely egy japán múzeumben található. A kiemelt részben látható két levegőben lebegő, kalap alakú objektum.

 

 

Ez a két keresztes lovagot ábrázoló rajz egy 12. századi történelmi és vallásos eseményeket megörökítő kéziratból származik („Annales Laurissenses”), és egy 776-os UFO észlelésre utal, melyet Franciaországban a Sigiburg-i vár ostroma során tpasztaltak. Miközben a franciák és a szászok éppen harcoltak egymással, egy csoport  „lángoló pajzs” jelent meg az égen, a templom teteje fölött lebegve, majd a szászok felé kezdtek közelíteni, amitől azok aztán megfutamodtak.

  

A fenti képet Masolino Da Panicale (1383-1440) festette, és Olaszországban, a Santa Maria Maggiore templomban található. UFO invázió (?) a „vezérhajóban” Jézussal és Máriával.

 

Ez egy 17. századi freskó részlete a georgia-i Svetishoveli katedrálisból. Jézus mindkét oldalán jól látható egy-egy repülő csészealj.

  

Lucas van Leyden Lot és lányai című festménye. A bal felső sarokban különös égi jelenet szemtanúi lehetünk.

 

 Pierro Della Francesca festménye, mely Jézus megkeresztelését ábrázolja és ott jobbra fent talán még valami mást is.

 

Vissza